Psihoterapie on-line

Terapia on-line este o alternativă excelentă atunci când timpul sau distanța fizică nu-ți permit să ajungi într-un cabinet psihologic. În situații de criză s-a dovedit a fi pentru multe persoane cea mai bună și la îndemână alternativă. Iar pandemia începută în anul 2020 ne-a împins pe marea majoritate dintre noi, cel puțin pentru anumite perioade de timp, să socializăm în afara familie noastre și să interacționăm cu anumiți specialiști doar în mediul virtual.

              Cei sceptici s-ar putea să creadă că, nefiind un contact direct, se pierd elemente esențiale care țin de nevoia de alinare dată de atingerea fizică, de a fi aproape și de a fi simțit de către celălalt. Da, este adevărat că ele nu sunt 100%  la fel ca în cazul unei interacțiuni față în față, dar pot fi compensate și susținute prin empatie, printr-un act de voință conștient sau altfel spus, prin abilitatea dată de experienta terapeutică a persoanei care moderează o astfel de întâlnire, adică psihologul. Fiți deci fără  teamă căci apropierea emoțională reală se simte și este dată de relația care se construiește și crește în timp.


Dacă ar fi să punem terapia on line în termeni de avantaje, am putea spune:

• Optând pentru mediul online, putem alege și să avem astfel acces la psihoterapeuți care deși sunt departe fizic, pot răspunde cel mai bine prin profil și expertiză profesională nevoilor personale (anxietate, depresie, doliu, relații conflictuale, proces decizional, etc)
• Economisim timp pentru că nu mai trebuie să alergăm prin trafic, să stăm să ne vină rândul în săli de așteptare Pur și simplu facem o programare și ne conectăm online cu terapeutul, folosind orice dispozitiv electronic
• Distanța fizică dispare – iar acest lucru este poate mai evident mai ales în cazul persoanelor pe care slujbele lor le plasează în țări în care profesioniștii nu vorbesc limba lor maternă. În aceste cazuri, consilierea online este cea mai bună resursă.
• Intimidatea și discreția sunt garanatate. Consilierea psihologică online ne permite să creăm un mediu sigur, întrucât nu ne vede nimeni, si nimeni nepoftiti nu poate interfera în interacțiunea programată online. Pe de altă parte, ședințele pot fi la cerere înregistrate și ulterior revăzute pentru o mai bună aprofundare a celor discutate.
• Comoditatea și comfortul dat de faptul că ne putem conecta de acasă, de la muncă, din mijlocul unui colț de natură sau orice mediu familiar. În putem altfel relaxa mult mai ușor și ne simțim mult mai în control.
• Libertatea de a alege canalul de comunicare dorit sau cel mai familiar – Facebook, Whatsapp, Zoom, Teams, Skype, etc.

Și dacă ar fi să respectăm specificul contextului pe care îl trăim – fiind la distanță, ținem virusul Covid 19 la distanță contribuind la ecologia socială.

Cum ne calmăm atunci când „ne sare țandăra”

Contact:

Str. Ion Creanga
540069 Tg.Mures
Mures, Romania

Telefon:

0744 438 339 – Oana Raluca Cueşdeanu
0799 290 490 – Dragoș Marian
0743 370 932 – Alina Potcoava
0740 181 588 – Raluca Socaciu
0744 439 826 – Alexandra Costea
0745 282 279 – Maria Horumb

Email:
oana_cuesdeanu@yahoo.com
coach@dragosmarian.ro
alina.potcoava@gmail.com
ralu.socaciu@gmail.com
alexandraminodoracostea@yahoo.com
maria_horumb@yahoo.com

Unde ne gasesti

Webdesign & SEO by Semne Design